Genaicademy Wrapped: Van start-up naar AI-leider

INZICHT

Een vliegende start in ons eerste jaar

Genaicademy heeft een onvergetelijk 2023 achter de rug. Ons doel was altijd duidelijk: organisaties helpen navigeren door de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie (AI). Dit jaar hebben we dat doel met verve bereikt. Met onze nieuwe modulaire propositie hebben we veel organisaties kunnen inspireren met kennissessies en bedrijven kunnen voorzien van concrete, werkende oplossingen binnen hun eigen domein.

Workshops en kennisoverdracht: de eerste stap

In 2023 hebben we meer dan 30 workshops georganiseerd. Deze sessies waren cruciaal om organisaties te introduceren in de mogelijkheden van AI. Door onze workshops konden klanten de mogelijkheden van AI voor hun eigen organisatie echt begrijpen, zonder zich te verdiepen in complexe technische details.

Van idee naar realiteit: prototypes en productontwikkeling

Onze modulaire aanpak blijkt vruchtbaar: in 9 maanden tijd hebben we meer dan 5 werkende prototypes ontwikkeld. Deze projecten bleken een springplank voor organisaties om AI te integreren in hun dagelijkse processen. Bovendien hebben we 2 AI-systemen succesvol in productie gebracht, een bewijs van onze commitment aan praktische en haalbare AI-oplossingen.

Belangrijkste lessen uit 2023

  1. Focus op waarde, niet op techniek: de toplaag van bedrijven is meer geïnteresseerd in wat AI voor hen kan betekenen dan in de technische specificaties van de oplossing. Erg logisch zou je misschien denken, maar wij hebben dit op de harde manier geleerd. Dit inzicht heeft ons geholpen effectievere presentaties en pitches te geven, en het heeft ons in staat gesteld om beter te voldoen aan de behoeften van onze klanten.
  2. Blijf op de hoogte, maar wees selectief en strategisch: het bijhouden van AI-ontwikkelingen is een uitdaging op zich. We hebben geleerd selectief te zijn in onze informatiebronnen, zodat we ons kunnen concentreren op ontwikkelingen die echt relevant zijn voor onze klanten en voor ons.

Vooruitblik op 2024: een belangrijk jaar voor AI

In 2024 verwachten we dat meer bedrijven budget zullen vrijmaken voor AI-projecten. Na een eerste kennismaking via workshops of prototypes, staan veel organisaties op het punt om AI-producten te ontwikkelen of bestaande tools te integreren in hun werkprocessen. Genaicademy staat klaar om deze bedrijven te ondersteunen tijdens deze transitie.

Bij genaicademy blijven we toegewijd aan het leveren van de beste AI-oplossingen voor uw organisatie. Of het nu gaat om het ontwikkelen van op maat gemaakte oplossingen of het adviseren over bestaande AI-tools, wij staan klaar om uw visie tot leven te brengen.

Tot slot

2023 was een jaar van leren, belangrijke inzichten, en van eerste concrete successen voor onze klanten. Als start-up kijken we uit naar 2024, waarin we verder bouwen op dit fundament. Met onze focus op klantwaarde en onze expertise in zowel op maat gemaakte als bestaande AI-oplossingen, zijn we enthousiast om onze klanten te begeleiden in hun AI-reis. Samen met ons betreedt u een toekomst waarin AI niet alleen een concept is, maar een realiteit die uw organisatie transformeert.

Gepubliceerd door genaicademy – Dé AI agency voor vooruitstrevende organisaties